Home Over ons Tarieven Openingstijden Contact

Cesartherapie

De Cesartherapie is een paramedische behandelmethode waarmee u door gezond te bewegen werkt aan het verminderen van uw klachten of helpt klachten te voorkomen (de preventieve behandeling). We bereiken dit resultaat door houdingscorrectie en bewegingsinstructies. De oefentherapeut Cesar is de aangewezen behandelaar bij klachten aan het bewegingsapparaat, zoals rugklachten, werk gerelateerde klachten, nek-schouderklachten enz.

Er wordt weinig tot geen gebruik gemaakt van apparatuur, zodat de patiënt zelf in staat is om zijn klachten onder controle te houden en/of te gaan oplossen. Men wordt zelfredzaam, wat als groot voordeel heeft, dat er minder snel sprake is van recidiverende (terugkomende) klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt. De samenwerking tussen lichaam en hersenen wordt gestimuleerd, wat resulteert in gecoördineerde, soepele bewegingen.

www.vvocm.nl

Ademtherapie
Craniosacraaltherapie
Slaapoefentherapie
Zwangerschapsbegeleiding
Bekkenbodemklachten
EMDR
Triggerpoint behandeling
facebook
Aangesloten bij:
Ms Zorg Nederland
Netwerk slaapoefentherapie
www.socm.nl
www.emdr-therapeuten.nl 
Netwerk chronische pijn
Rugklachten? Hyperventilatie? Hoofdpijn? Nek- schouderklachten? Spanningsklachten? Benauwdheid? Incontinentie? Bekkenklachten?