Home Over ons Tarieven Openingstijden Contact

Craniosacraaltherapie

Craniosacraal Therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een behandelwijze, waarbij het doel is een ontspanning te krijgen in het craniosacraal systeem (Cranium = hoofd en sacrum=stuit) en het bindweefselsysteem met behulp van zachte manuele technieken. Dit bindweefsel (fascie) kunt u zien als een soort laken waar de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten. Beperkingen in het bindweefsel kunnen klachten veroorzaken op vele plaatsen in het lichaam. Dit betekent dat bij bijvoorbeeld nekklachten de oorzaak van het probleem in de nek kan zitten, maar ook net zo goed ergens anders in het lichaam. Om te kunnen leven moeten we vrij kunnen bewegen. Bewegen is leven.

Elk lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, wat heel goed zichtbaar is bij bijvoorbeeld een wondje. Normaal gesproken zorgt het lichaam er zelf voor dat dit wondje heelt. Maar door bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, een operatie, stress of verkeerde voeding kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam verzwakt zijn, waardoor het hulp nodig heeft om van de klachten af te komen. Een Craniosacraal therapeut biedt deze extra hulp, waardoor het zelfgenezend proces in het lichaam weer in gang wordt gezet.

Ademtherapie
Craniosacraaltherapie
Slaapoefentherapie
Zwangerschapsbegeleiding
Bekkenbodemklachten
EMDR
Triggerpoint behandeling
facebook
Aangesloten bij:
Ms Zorg Nederland
Netwerk slaapoefentherapie
www.socm.nl
www.emdr-therapeuten.nlĀ 
Netwerk chronische pijn
Rugklachten? Hyperventilatie? Hoofdpijn? Nek- schouderklachten? Spanningsklachten? Benauwdheid? Incontinentie? Bekkenklachten?