Home Over ons Tarieven Openingstijden Contact

Stuitpijn (coccygodenie)

Hoewel je er niet vaak iets over hoort of leest, is stuitpijn een veel voorkomende klacht bij vrouwen en mannen (de vakterm is coccygodynie). De oorzaak is meestal een val in het verleden, bevalling, meerdere kleine trauma`s of een slechte zithouding.

Als de bekkenbodem langere tijd gespannen blijft en niet voldoende ontspant wordt de pijn alleen maar erger. Omgekeerd kan het ook dat bekkenbodemklachten en/of langdurige rugklachten kunnen leiden tot stuitpijn. Stuitpijn kan verholpen worden. Meine Veldman geldt als specialist op het gebied van klachten aan de stuit. Deze heeft een techniek ontwikkeld om het stuitje te corrigeren. Na het corrigeren van de stand van het stuitje is het erg belangrijk om de spieren in het gebied rond het stuitje evenals de gewrichten en de banden weer in balans te brengen met oefeningen en houdingscorrecties.

Behandeling

Marja Boerefijn, bekkentherapeut heeft zich verdiept in de behandeling van de klachten rond de stuit volgens de richtlijnen van Meine Veldman.

Meer info: bekken, bekkenbodem en stuit

Ademtherapie
Craniosacraaltherapie
Slaapoefentherapie
Zwangerschapsbegeleiding
Bekkenbodemklachten
EMDR
Triggerpoint behandeling
facebook
Aangesloten bij:
Ms Zorg Nederland
Netwerk slaapoefentherapie
www.socm.nl
www.emdr-therapeuten.nlĀ 
Netwerk chronische pijn
Rugklachten? Hyperventilatie? Hoofdpijn? Nek- schouderklachten? Spanningsklachten? Benauwdheid? Incontinentie? Bekkenklachten?